​Contactloos betalen groeit exponentieel

​Contactloos betalen groeit exponentieel

Het aantal contactloze pinbetalingen is vorig jaar iedere maand met bijna 25 procent toegenomen. Toch is er niet meer fraude gepleegd op het gebied van pinnen en elektronische betalingen, stelt Betaalvereniging Nederland in zijn jaarverslag.

De betaalvereniging ziet een sterke toename van innovaties in het Nederlandse betalingsverkeer, in aanloop naar de invoer van de PSD2-richtlijn. Hierbij wordt de markt voor betaaldiensten verder opengebroken voor nieuwe toetreders, anders dan banken. Zo moet het voor betaaldiensten gemakkelijker worden om betaalproducten op websites en in apps aan te bieden aan online shoppers.

Betaalvereniging Nederland test momenteel het gebruik van QR-codes in combinatie met iDEAL voor fysieke betalingen. Dat gebeurt nu onder meer bij maaltijdbezorgdiensten. Later dit jaar wordt de test uitgebreid naar winkels. “Je kunt bij de kassa een bon krijgen met een QR-code erop, of deze scannen van een scherm op de kassa”, zegt directeur Piet Mallekoote tegenover De Financiële Telegraaf. Nu moet dat nog via de iDEAL-app, maar uiteindelijk moet dat via de eigen bank-app van de consument kunnen.

PSD2 wordt in 2018 ingevoerd. Zo’n tien fintech-bedrijven die zich via die nieuwe richtlijn op de Nederlandse betaalmarkt kunnen mengen, hebben zich in de afgelopen twee jaar aangesloten bij Betaalvereniging Nederland.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends