​Made.com opent zijn grootste showroom

De Britse etailer Made.com heeft een eerste showroom geopend in Frankrijk. Het is tegelijkertijd de grootste showroom van de online meubelverkoper.

De showroom van Made.com telt 840 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. Het pand is gevestigd in het tweede arrondissement van de Franse hoofdstad en huisvest ook een bloemist en café. Daarvoor is de etailer een samenwerking aangegaan.

Made.com beschikt al over drie showrooms in eigen land en sinds begin dit jaar ook één in Amsterdam. De fysieke aanwezigheid stimuleert de online verkopen, liet de retailer destijds al weten. Zo is de online conversie in Liverpool en Leeds met respectievelijk veertig en 43 procent gestegen, na het openen van fysieke showrooms. De gemiddelde orderwaarde in Soho, waar de flagshipstore van Made.com gevestigd is, is toegenomen van 270 naar 595 pond.

De showroom kweekt dan ook vooral vertrouwen bij de klant. Een bank van duizend euro is namelijk zeker online een flinke besteding, zei head of Benelux Damien Poelhekke vorig jaar in EtailTrends. “Je moet weten dat het geen troep is, dat de bank bevalt en dat het bedrijf transparant is.”

Bekijk de nieuwste showroom van Made.com op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends