​Unibail eist huur V&D-pand van Maxeda

​Unibail eist huur V&D-pand van Maxeda

Unibail-Rodamco wil via de rechter afdwingen dat Maxeda één miljoen euro aan misgelopen huur voor het voormalige V&D-pand in Hilversum betaalt. Het voormalige Vendex en huidige moederbedrijf van Praxis is volgens het vastgoedbedrijf nog altijd verantwoordelijk voor de huurverplichtingen van het pand, schrijft RTL Z.

De huur voor de winkelpanden van V&D wordt niet meer betaald sinds de warenhuisketen eind vorig jaar uitstel van betaling kreeg. Voor het Hilversumse pand kreeg Unibail maandelijks 178 duizend euro. Maxeda weigert voor die kosten op te draaien, waarop de pandeigenaar naar de rechter is gestapt.

Unibail-Rodamco is al tientallen jaren eigenaar van het pand in Hilversum en sloot in 1994 een huurovereenkomst met Vendex, het toenmalige moederconcern van V&D. Vendex heeft destijds gegarandeerd dat de huurverplichtingen zouden worden nagekomen, stelt Unibail. Het winkelbedrijf werd later omgedoopt tot Maxeda en in delen verkocht. Zo ging V&D in 2010 over naar Sun Capital en vallen alleen dhz-ketens Praxis, Formido en Brico nog onder Maxeda. Dat maakt volgens Unibail niet uit voor de huurverplichtingen.

Het vastgoedconcern eiste maandagmiddag in een kort geding dat Maxeda de huur nog tot 2019 doorbetaalt, waardoor de totale claim kan oplopen tot zes miljoen. Unibail-Rodamco is ook de eigenaar van de voormalige V&D-panden in Leidschendam en Almere. Het is niet duidelijk of de Praxis-moeder ook claims van andere pandeigenaren tegen zich heeft lopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends