​Alibaba weert namaakartikelen

​Alibaba weert namaakartikelen

De Chinese e-commercegigant Alibaba voorziet zijn site van software die namaakartikelen opspeurt en van de site verwijdert. Dit doet de retailer nadat het uit de International AntiCounterfeiting Coalition (IAC) is gezet.

De IAC is gevestigd in Washington en wil de internationale productie en verkoop van namaakartikelen een halt toeroepen. Alibaba was slecht enkele weken eerder toegetreden tot de IAC, maar moet zijn keurmerk nu weer inleveren.

Met de implementatie van de nieuwe software gaat Alibaba de strijd aan met aanbieders van namaakartikelen die hun assortiment via de marktplaats van de retailer aanbieden. De software is intelligent genoeg om nepartikelen te herkennen. Wanneer dit gebeurt, bant het de advertentie van de aanbieder van de site. Wanneer blijkt dat de aanbieder meerdere nepartikelen aanbiedt, wordt het gehele account van de aanbieder geweigerd.

Daarnaast roept de retailer de merken die het verkoopt op tot ondersteuning van dit traject. Alibaba werkt al met diverse merken samen in het herkennen en ontdekken van nepartikelen, maar geeft aan dat deze merken hier nog te weinig tegen in actie komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!