​‘Bio flink goedkoper bij reguliere supermarkt’

​‘Bio flink goedkoper bij reguliere supermarkt’

Reguliere supermarkten bieden biologische producten een stuk goedkoper aan dan natuurvoedingswinkels. Het prijsverschil kan oplopen tot 36 procent, concludeert de Consumentenbond uit een prijspeiling.

De Consumentenbond beoordeelde 150 vergelijkbare producten bij acht supermarkten en vier biologische winkels. Dirk is over de gehele linie de goedkoopste supermarkt voor bio-producten, gevolgd door DekaMarkt, Hoogvliet en Jumbo. Estafette komt als duurste retailer uit de peiling.

Een mand vol dagelijkse biologische producten als kipfilet, melk, koffie, appelsap en spaghetti kost bij Dirk 26,60 euro. Estafette rekent er 38,40 euro voor. Die laatste retailer laat weten ook de kwaliteit, smaak, manier van produceren en een eerlijke beloning voor de boer belangrijk te vinden.

Ekoplaza, dat uitkomt op 33,45 euro, stelt dat veel producten een andere samenstelling hebben. De kwaliteit van de producten is in het onderzoek echter niet meegenomen. Verder wijst Ekoplaza op het brede assortiment in zijn winkels.

De Consumentenbond beaamt dat er een groot verschil zit in het aanbod. Dirk, Emte en Spar bieden bijvoorbeeld driehonderd tot 350 producten aan, waar andere ketens 1100 tot 1400 biologische producten hebben. Het aanbod in de ‘normale’ supermarkten neemt volgens de bond toe.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!