​‘Chinezen azen op Gaastra’

​‘Chinezen azen op Gaastra’

Een Chinese familie oefent druk uit op de curatoren om McGregor-onderdeel Gaastra te bemachtigen. Daarnaast hebben de investeringsfondsen Apollo en Alteri gezamenlijk een bod uitgebracht op heel McGregor, meldt Het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met betrokkenen.

De Chinese familie Lo is eigenaar van belangrijke internationale merkrechten op Gaastra. De familie zou dat als drukmiddel inzetten om bovenaan het lijstje van de curatoren te komen. Lo heeft het bod op Gaastra gezamenlijk uitgebracht met Xstyles, een joint-venturepartner van McGregor.

De Chinese familie is eigenaar van Gaastra International Group Limited (GIGL), gevestigd in China en Hongkong. McGregor sloot vijf jaar geleden een aparte overeenkomst met deze tak af om Gaastra-producten in Azië te kunnen produceren, maar die is volgens Lo door het faillissement vervallen. Een eventuele koper van McGregor zou er volgens de Chinezen rekening mee moeten houden dat toestemming van GIGL nodig is om Gaastra-producten in Azië te produceren.

Naast de twee biedingen, zou ook de huidige McGregor-aandeelhouder Marcel Boekhoorn interesse hebben getoond. Datzelfde geldt voor de Britse investeerders Hilco Capital, Bluegem en Oakley Capital. McGregor ging eind vorige maand failliet, nadat de curatoren dat in eerste instantie dachten te kunnen voorkomen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends