​‘Cora Kemperman al voor overname in de problemen’

​‘Cora Kemperman al voor overname in de problemen’

Cora Kemperman kampte al enige tijd voor de bedrijfsovername in 2012 met financiële problemen. Die problemen waren het gevolg van het slechte economische klimaat en het gegeven dat het merk niet was meegegroeid met de huidige markt. Dat meldt curator Marjolein Oonk-Pallandt in het faillissementsverslag van de failliete modeketen.

De Nederlandse tak van Cora Kemperman was in drie van de afgelopen vier boekjaren verliesgevend. Het laatste boekjaar was het verlies met bijna 1,6 miljoen euro het grootst. De omzet lag op ruim 5,2 miljoen euro.

Oprichter Cora Kemperman deed haar keten in 2012 over aan haar nicht Saskia Kemperman en algemeen directeur Brigitte de Wilde. Er zou volgens de curator ‘een aanzienlijk som betaald zijn’ voor de overnames van de Nederlandse en Belgische activiteiten in verhouding tot de waarde en toekomstperspectief van het bedrijf.

Kemperman en De Wilde hebben na de overname gesneden in het personeelsbestand, het inkoopbeleid aangepast en in een website geïnvesteerd. Verder werd een nieuw ‘handschrift’ gecreëerd en een plan voor de promotie ervan opgesteld. Door de slechte liquiditeit kon dat plan echter niet uitgerold worden, terwijl Cora Kemperman ook de nieuwe kledinglijn voor het komend najaar niet meer kon betalen.

De curator liet onlangs al aan RetailNews weten serieus te kijken naar een doorstart voor de modeketen. Meerdere gegadigden hebben zich bij haar gemeld, waarbij één partij serieus geïnteresseerd zou zijn.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!