​Belgische winkels van Charles Vögele in de verkoop

​Belgische winkels van Charles Vögele in de verkoop

De winkels van Charles Vögele in België worden afzonderlijk van elkaar verkocht. Dat heeft veilinghuis Moyersoen zondag bekendgemaakt, meldt persbureau Belga.

Charles Vögele maakte een maand terug bekend zich terug te trekken van de Belgische markt, omdat het ondanks een reorganisatie niet lukte om winstgevend te worden. De Zwitserse modeketen wees daarbij op moeilijke economische omstandigheden, de complexe Belgische markt en het negatieve consumentenvertrouwen.

Charles Vögele stelde destijds dat het nog onzeker was of alle winkels ook daadwerkelijk dicht zouden gaan. Het Belgische management ging namelijk met de lokale ondernemingsraad in overleg om de toekomst van de organisatie alsnog veilig te stellen. Nu de winkels afzonderlijk worden verkocht, lijkt dat plan van de baan.

De retailer beschikt over 41 winkels in België. Geïnteresseerde partijen hebben tot eind augustus de tijd om via Moyersoen een bod uit te brengen op de winkels. Het veilinghuis benadrukt dat de winkels van Charles Vögele voorlopig nog gewoon geopend blijven.

Een woordvoerder van de keten liet vorige maand aan RetailNews weten dat er geen plannen zijn om ook Nederland te verlaten. Er zijn de afgelopen jaren weliswaar vestigingen gesloten, maar dat heeft volgens hem te maken met de zware tijden die de retail heeft doorgemaakt. “Het is geen voorbode op een vertrek uit Nederland.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends