​Superstar maakt plaats voor opvolgers

​Superstar maakt plaats voor opvolgers

Superstar is overgegaan tot het sluiten van zijn website en winkels. Een deel van de vestigingen wordt omgebouwd tot Friday, terwijl andere winkels plaatsmaken voor een volledig nieuw merk. Dat zegt een woordvoerder van Newbizz, de organisatie die het nieuwe merk donderdag zal introduceren.

Begin dit jaar werden Steps en Superstar ondergebracht bij het Belgische FNG, dat daarbij liet weten dat Superstar in twee formules uiteenviel. Friday is een nieuw concept dat recent in België werd gelanceerd en nu ook naar Nederland komt. Het merk bevindt zich in het medium hogere prijsklassesegment en wordt al verkocht in winkels van onder meer CKS.

Hoe de andere formule gaat heten, wil de woordvoerder nog niet zeggen. In een vacature voor een ‘style expert’ laat Newbizz weten in de zomermaanden door het hele land 45 winkels te openen. Het nieuwe merk richt zich op ‘de moderne, klassieke vrouw met mode van hoge kwaliteit en voor elke gelegenheid’ en mikt daarbij nadrukkelijk op vrouwen van boven de veertig.

De woordvoerder van Newbizz bevestigt dat er plannen liggen om veel winkels te openen, maar wil verder niets kwijt over de plannen van de nieuwe keten. Die worden donderdag tijdens een event bekendgemaakt.

Superstar, voorheen onderdeel van Coltex Retail, heeft de afgelopen periode teleurstellende resultaten behaald. De transformatie zou geen gevolgen hebben voor het aantal arbeidsplaatsen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends