​‘McGregor-eigenaren brengen superieur bod uit'

​‘McGregor-eigenaren brengen superieur bod uit'

De huidige aandeelhouders van McGregor hebben een bod uitgebracht op het failliete modehuis. Dat blijkt uit correspondentie van de curator, meldt Het Financieele Dagblad.

Het bod van oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolff en investeerders Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC is momenteel het enige bod dat er ligt. Het zou volgens de curator gaan om een ‘superieur bod’. De aandeelhouders zouden het modeconcern sterk afgeslankt willen voortzetten, waarbij een groot deel van de twaalfhonderd werknemers wordt ontslagen.

De gesprekken over de doorstart zouden in een ‘afrondende fase’ zitten. Eerder liet Schothorst nog weten dat hij en de andere aandeelhouders niet bij een doorstart zouden zijn betrokken. De vier werden het eerder niet eens over de financiële randvoorwaarden van een reorganisatie.

Eerder deze week werd al duidelijk dat de andere biedingen op McGregor, van investeerders Apollo en Alteri en de Chinese familie Lo, zijn afgewezen. Volgens ingewijden blokkeerden de aandeelhouders een overname, mogelijk om hogere biedingen uit te lokken. Zij hebben enkele jaren terug de pandrechten verkregen op voorraden, merkrechten en aandelen en dat maakt hen tot belangrijkste schuldeisers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends