​Primera registreert meer omzet en klanten

​Primera registreert meer omzet en klanten

Primera heeft zijn omzet in de eerste zes maanden met twee procent zien stijgen ten opzichte van een jaar terug. Het aantal klanten nam met hetzelfde percentage toe, zo laat de winkelketen vrijdag weten.

Primera zegt meer klanten te hebben getrokken voor loterijen, e-sigaretten en cadeaus. Zo groeide die laatste categorie met drie procent, doordat er meer cadeaukaarten werden verkocht. Daarnaast groeide de omzet van traditionele cadeaus volgens de retailer met 23 procent. De verkoop van elektronische rookwaar pluste de afgelopen maanden 32 procent.

Primera profiteerde verder van een succesvolle Koningsdagtrekking. Eerder deze maand sprak de winkelketen al van ‘jackpotkoorts’ voor de trekking van vorige week, waarbij de jackpot van 26,1 miljoen euro gegarandeerd zou vallen. De omzet uit Staatsloten is in het eerste halfjaar met tien procent toegenomen.

Exacte omzet- en winstcijfers maakt Primera niet bekend. De laatst bekende cijfers zijn over 2014, toen de winkelketen op ruim 640 miljoen euro uitkwam. Primera is een coöperatie met ruim 480 aangesloten winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!