​McGregor maakt een doorstart

​McGregor maakt een doorstart

Twee directeuren van McGregor Fashion Group realiseren een doorstart voor het modeconcern. Joep van Straaten en Kris van de Mierop hebben met financiële steun van aandeelhouders NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff de activiteiten overgenomen.

Voormalig coo Van Straaten en internationaal verkoopdirecteur Van de Mierop gaan leiding geven aan het concern, dat verder gaat onder de naam Doniger Fashion Group. Zij krijgen op korte termijn versterking van een financieel directeur. Verder krijgen 1100 van de 1200 medewerkers een baan aangeboden, waarvan ongeveer vijfhonderd in Nederland.

De overname heeft betrekking op zowel de merken McGregor en Gaastra als herenmodeketen Adam Brandstore en bedrijfskledingdivisie ETP. Wat de plannen onder het nieuwe management zijn wordt over drie maanden bekendgemaakt.

De managementbuy-out is mogelijk doordat de curatoren overeenstemming hebben bereikt met de aandeelhouders, die de pandrechten op vrijwel alle bezittingen hadden. Daardoor kon het modeconcern niet zonder hun goedkeuring verkocht worden.

McGregor Fashion Group trok in totaal vijftig geïnteresseerde partijen, waarvan er uiteindelijk zeven een bod hebben uitgebracht. Slechts één daarvan had betrekking op alle activiteiten, maar dat bod werd onacceptabel bevonden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!