​Kahn koopt V&D met cash en winst

​Kahn koopt V&D met cash en winst

Retail Ventures legt een half miljoen euro neer voor de merkrechten van V&D. Daarnaast moeten ze de helft van een eventuele winst afstaan aan de curatoren van de warenhuisketen. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag, dat woensdag is verschenen.

Retail Ventures, een samenwerkingsverband tussen Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald van Zetten, werd vorige maand eigenaar van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten van V&D. Daarmee troefden ze volgens de curatoren ‘een groot aantal partijen af’, die eveneens een bod hadden uitgebracht.

De curatoren hebben aan de hand van de hoogte en opbouw van het bod, de achtergrond van de gegadigden en hun businessplan een selectie gemaakt van de meest geschikte kandidaten. Het bod van Retail Ventures was volgens hen zowel voor de pandhouder als de boedel het meest aantrekkelijk.

De nieuwe eigenaar heeft inmiddels een half miljoen euro overgemaakt. Hoeveel daar nog bijkomt, hangt af van de eventuele winst die de webwinkel tot november boekt. De helft moet worden overgemaakt naar de curatoren, tenzij het minder is dan twee miljoen euro. In dat laatste geval wordt de winstverdelingsafspraak eenmalig met een periode van zes maanden verlengd.

V&D maakt in eerste instantie onder leiding van voormalig HEMA-topman Van Zetten een nieuwe start op het internet, terwijl het merk op termijn mogelijk ook weer terugkeert in het straatbeeld. De nieuwe webwinkel is nog niet online.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends