​Wereldhave wil ‘doorbraak' in binnenstad Tilburg

​Wereldhave wil ‘doorbraak' in binnenstad Tilburg

Vastgoedeigenaar Wereldhave heeft het voormalige V&D-pand en het huidige pand van HEMA in Tilburg gekocht. De koop is onderdeel van de ‘doorbrak van het stadshart’ die Wereldhave en de gemeente willen realiseren, meldt het Brabants Dagblad.

In het vroegere V&D-pand opent in september volgend jaar een van de eerste winkels van Hudson’s Bay in ons land. Die vormt samen met de komst van Primark de basis voor het vernieuwde winkelgebied. HEMA moet vanwege het plan waarschijnlijk verhuizen naar een andere locatie in het centrum van Tilburg.

Het plan behelst een nieuwe winkelstraat tussen het Pieter Vreedeplein, waaraan onder meer het toekomstige Hudson’s Bay-pand ligt, en de overdekte Emmapassage. De bedoeling is om het winkelgebied meer één geheel te maken, zonder dat er extra vierkante meters bijkomen. Zo wordt het huidige HEMA-pand vermoedelijk opgesplitst in meerdere, kleinere winkelruimtes. Coo Belinde Bakker van Wereldhave en wethouder Economie Erik de Ridder spreken van een 'unieke ingreep'.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends