​‘Fusie DA en D.I.O. van levensbelang’

​‘Fusie DA en D.I.O. van levensbelang’

Het eventuele afketsen van de krachtenbundeling tussen DA en D.I.O., zou rampzalig zijn voor zowel de zelfstandige drogisterijbranche als consumenten. “Dat zou een enorme verschraling van het winkellandschap betekenen”, zegt Jan Willem Hamstra, initiatiefnemer van een petitie voor de fusie, op RetailWatching.

Hamstra, die zelf ruim dertig jaar ervaring heeft als DA-ondernemer, ziet de fusie als laatste redmiddel voor de zelfstandige drogisterijen in Nederland. “Twintig jaar geleden waren er nog duizend zelfstandige drogisten, nu is dat de helft.” Een omslag in het denken bij de drogisterij-franchisenemers is volgens hem nodig, waarbij vooral het ‘zelf inkopertje spelen’ afgelopen moet zijn. Een combinatie van DA en D.I.O. onder de vleugels van groothandelsconcern Mosadex is daarvoor volgens hem de oplossing.

Omdat het over gezondheid gaat, is de drogist zeker voor oudere consumenten een belangrijk persoon, stelt Hamstra. “Het één op één contact met de klant, het vakmanschap, de kennis die je overdraagt”, somt hij op. Een herkenbare zelfstandige drogist met zijn eigen naam op de pui is daarom onmisbaar in de winkelstraat, zegt Hamstra.

DA en D.I.O. maakten eind vorig jaar bekend te willen samenwerken. De ACM liet recent weten de fusie nog niet goed te keuren, omdat de gevolgen voor de concurrentie op de groothandelsmarkt nader onderzocht moeten worden.

Jan Willem Hamstra gaat op RetailWatching dieper in op de noodzaak van een samenwerking tussen DA en D.I.O.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!