​7-Eleven meldt goedgekeurde dronebezorging

​7-Eleven meldt goedgekeurde dronebezorging

7-Eleven heeft zijn eerste autonome bezorgingen per drone succesvol afgerond. Hiermee is de Amerikaanse retailer naar eigen zeggen de eerste partij die een door de FAA goedgekeurde bezorgdienst met drones van de grond krijgt.

Voor de ontwikkeling van de nieuwe bezorgdienst zocht 7-Eleven de samenwerking met Flirtey, een onafhankelijke ontwikkelaar van bezorgingen per drone. Om de bezorging op korte termijn gereed te krijgen en hun techniek te verfijnen werkten zij samen met de Nevada Institute for Autonomous Systems. De eerste succesvolle bezorging vond twee weken terug plaats op de dag dat 7-Eleven zijn 89e verjaardag vierde.

Twee vluchten met zowel warme als koude producten vertrokken vanaf een 7-Eleven in Reno, Nevada. De producten werden in speciale container geplaatst, die aan de drone werd bevestigd. Vervolgens vloog de drone op basis van gps-gegevens naar de achtertuin van een klant, waar hij de pakketjes loskoppelde om vervolgens weer terug te vliegen naar de winkel. De komende periode blijft 7-Eleven op kleine schaal bezorgingen met drones uitvoeren, tot het alle kinderziektes uit de nieuwe dienst heeft kunnen halen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends