​Zeeman ziet omzet verder afnemen

​Zeeman ziet omzet verder afnemen

Zeeman heeft vorig jaar een netto-omzet van 530,1 miljoen euro geboekt. Dat is 1,3 procent minder dan in 2014, zo blijkt uit het maatschappelijk jaarverslag van de winkelketen.

De meeste omzet wordt geboekt in eigen land: 209,5 miljoen euro. België is goed voor 152,3 miljoen euro, waar in Frankrijk en Duitsland respectievelijk 92,8 en 65,5 miljoen euro wordt omgezet. In Luxemburg is voor 8,4 miljoen euro verkocht. De eerste winkels in Spanje en Oostenrijk leveren 1,1 en 0,6 miljoen euro omzet op.

Zeeman verkocht vorig jaar 271,6 miljoen artikelen, bijna vier procent minder dan een jaar eerder. De retailer had aan het eind van het jaar 1.264 winkels, 29 meer dan eind 2014.

Zeeman zag in 2014 zijn omzet ook al teruglopen, evenals het bedrijfsresultaat en de nettowinst. Welk bedrag er vorig jaar onder de streep stond, maakt de retailer niet bekend in het maatschappelijk jaarverslag.

Wel laat Zeeman weten dat het investeringsniveau is teruggelopen van 21,1 naar 16,7 miljoen euro. Het grootste deel daarvan is geïnvesteerd in de verbouwing en inventaris van winkels en ICT. ‘Onze ambitie is om de investeringen de komende jaren op een hoger niveau te brengen’, aldus de retailer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!