​Miss Etam-moeder wil Brantano-optie lichten

​Miss Etam-moeder wil Brantano-optie lichten

R&S Retail wil schoenenketen Brantano overnemen. Het moederbedrijf van Miss Etam sloot in april al een aankoopoptie af voor de voormalige Macintosh-keten.

De optie tot aankoop bood de mogelijkheid om Brantano binnen drie jaar over te nemen. Financiële instellingen en de aandeelhouders van R&S moeten de overname nog goedkeuren. Op 8 september houdt het concern hierover een aandeelhoudersvergadering.

R&S-ceo Rens van de Schoor en de huidige mede-eigenaren van Brantano Dieter Penninckx en de familie Torfs lieten vorige maand weten van 25 Brantano-winkels af te willen. In de overige honderd vestigingen van de Belgische schoenenketen investeren ze vijftig miljoen om ze eigentijdser te maken.

R&S maakt verder bekend dat de Belgische toezichthouder toestemming heeft gegeven voor de overname van de resterende aandelen van FNG Group. Daarmee heeft het concern nu het gehele moederbedrijf van ketens als Claudia Sträter en Steps in handen.

Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retailwereld is het volgens Van de Schoor cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken, zo verklaart hij zijn overnamestrategie. Van de Schoor wil een grote, beursgenoteerde retailgroep in de Benelux te creëren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends