​VanHaren experimenteert met humanoïde robot

​VanHaren experimenteert met humanoïde robot

VanHaren heeft woensdag een test uitgevoerd met Pepper in zijn winkel in de Kalverstraat. De humanoïde robot werd bij de ingang gezet om klanten te verwelkomen.

Pepper is afkomstig van het Japanse bedrijf Softbank, dat eerder dit jaar een tijdelijke telefoonwinkel opende die bijna in zijn geheel door de robots werd bemand. VanHaren had vooral als doel om de klantbeleving verder te verhogen. “Retail en technologie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden”, stelt ceo Krein Bons. “Wij volgen deze technologische ontwikkelingen nauwlettend en zien deze test als samenwerking waarbij we elkaar versterken.”

Het is volgens leverancier Iretail.solutions voor het eerst dat een retailer uit de Benelux met Pepper experimenteert. Het is belangrijk om de meerwaarde van de technologie kenbaar te maken, stelt directeur Richard Kuijpers. “Dit hebben we nu kunnen testen in de winkel van vanHaren door Pepper in te zetten, de reacties van het publiek te toetsen en de uitkomsten te delen.”

VanHaren plaatste twee jaar terug al in samenwerking met Iretail.solutions speakers in de etalages van zijn flagshipstores in Amsterdam en Breda. Deze zogenoemde fluisterende etalages moeten extra stopkracht opleveren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!