​Brabantse gemeenten treden niet op tegen alcoholproef

​Brabantse gemeenten treden niet op tegen alcoholproef

De gemeenten in Brabant die deelnemen aan de proef met mengvormen tussen retail en horeca, gaan daar voorlopig mee door. Het feit dat de rechter Nieuwegein opdroeg handhavend op te treden tegen het schenken van alcohol in winkels, verandert daar niets aan, meldt Omroep Brabant.

Heusden laat weten door te gaan met de proef en die te zien als ‘een voorbeeld om ondernemerschap mogelijk te maken’. In die gemeente doen bovendien ook drie slijters mee aan de pilot. Verder geldt de uitspraak van de rechter alleen voor Nieuwegein, stelt Heusden.

De gemeente Den Bosch laat weten de uitspraak van de rechter te bestuderen. Tot die tijd gaat de proef door. Oss doet niet mee aan de door de VNG geïnitieerde pilot, maar experimenteert zelf met mengvormen. Ook daar heeft de SlijtersUnie bezwaar tegen gemaakt, maar de gemeente heeft daar nog geen beslissing over genomen.

De rechter besloot vorige week dat de gemeente Nieuwegein handhaven moet optreden tegen winkeliers die alcohol schenken of verkopen. De SlijtersUnie had de Utrechtse plaats als eerste individuele gemeente voor de rechter gesleept, nadat een zaak tegen de VNG werd verloren. De belangenvereniging is van plan stappen te ondernemen tegen meer deelnemende gemeenten en retailers.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends