Domino’s Pizza Enterprises is door Forbes opgenomen in zijn lijst van ‘Most Innovative Growth Companies’. De masterfranchisenemer van de bekende pizzaketen met restaurants in onder meer Nederland staat op de twintigste plek.

De verschillende landen binnen de groep delen hun ideeën en zijn constant in ontwikkeling. Domino’s Nederland zorgt als onderdeel van DPE voor haar aandeel in het innovatieve karakter. In het DLAB, Domino’s Lab, worden in samenwerking met Nederlandse startups nieuwe ideeën gepitcht en getest. Daarnaast introduceerde Domino’s Nederland onlangs het plaatsen van een bestelling per sms, kunnen klanten hun bestelling volgens door middel van de gps-tracker en werkt men aan een zelfrijdend bezorgvoertuig.

Bedrijven die in de Forbes lijst staan moeten minstens zeven jaar lang haar financiële data publiekelijk delen en een marktwaarde tussen de twee en tien miljard dollar hebben. De lijst wordt bepaald door te kijken naar het verschil tussen de waarde van de bedrijven op de beurs en hun gepubliceerde jaarcijfers. Dit verschil vertegenwoordigt volgens Forbes het innovatieve karakter van bedrijven. De lijst wordt aangevoerd door makelaarssite Rightmove.