​Microkrediet nu ook voor webwinkeliers

​Microkrediet nu ook voor webwinkeliers

Webwinkeliers kunnen bij European Merchant Finance (EMF) een voorschot krijgen op hun toekomstige online betalingen. Deze vorm van microkrediet wordt onder de naam PIN Voorschot sinds anderhalf jaar al aan andere ondernemers.

De nieuwe financieringsvorm voor webwinkels is gelanceerd onder de naam WEB Voorschot. Online retailers kunnen tussen de twee- en vijftigduizend euro ontvangen, afhankelijk van de omvang van de transacties die al bij webshop zijn verricht. Het bedrag wordt in een periode van drie tot zes maanden terugbetaald door een deel van de nieuwe betalingen af te staan.

Doordat het voorschot snel wordt terugbetaald, is het volgens oprichter Diederik Werdmölder een aantrekkelijke optie voor webshops. Webwinkeliers krijgen steeds minder makkelijk een lening bij banken, stelt hij. “Terwijl ze op bepaalde momenten wel kortstondig krediet nodig hebben, bijvoorbeeld voor de verbetering van hun webshop, de inzet van een online campagne of een uitbreiding van de voorraden om de verkoop een impuls te geven.”

EMF heeft sinds de start met het PIN Voorschot, waarvoor wordt samengewerkt met CCV Nederland, 375 transacties gedaan. Voor de online variant heeft het bedrijf de handen ineen geslagen met payment service provider Pay.nl.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends