​Mogelijk rechtszaak om ‘leeftijdsdiscriminatie’ McGregor

​Mogelijk rechtszaak om ‘leeftijdsdiscriminatie’ McGregor

Vakbond CNV en een aantal oud-medewerkers van McGregor overwegen naar het College voor de Rechten van de Mens te stappen. De aanleiding is het ontslag van 120 oudere en meer ervaren werknemers van het doorgestarte modehuis, schrijft de Volkskrant.

Na het laatste gesprek tussen de curatoren en de nieuwe directie werden uiteindelijk tachtig banen meer behouden dan eerder gepland. 377 werknemers kunnen bij het als Doniger Fashion Group doorgestarte concern blijven werken. De rest wordt vervangen door uitzendkrachten.

Curator Mark van Zanten benadrukt dat het faillissement en de doorstart ‘zorgvuldig worden afgewikkeld’. Een belangrijk onderdeel daarvan is volgens hem weliswaar het behouden van werkgelegenheid, maar hij wijst erop dat de nieuwe eigenaar uiteindelijk bepaalt wie hij in dienst neemt. “Een bedrijf gaat niet zomaar failliet en dus kan niet iedereen weer in dienst worden genomen.”

De medewerkers die niet kunnen blijven, moeten op 9 augustus vertrekken. Het schrappen van de banen is volgens ceo Joep van Straaten nodig vanwege de verkoopplannen voor het winkelbestand. “We zijn tot de conclusie gekomen dat de winkels, als we het niet doen, onverkoopbaar zijn geworden”, zei hij daarover. De 45 Adam Brandstore-winkels worden verkocht en voor de winkels van McGregor en Gaastra worden franchisenemers gezocht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends