​Thuisbezorgd.nl schrijft donkerrode cijfers

​Thuisbezorgd.nl schrijft donkerrode cijfers

Takeaway.com heeft vorig jaar een verlies geleden van 19,5 miljoen euro. Het negatieve resultaat nam daarmee met 186 procent toe ten opzichte van een jaar eerder, schrijft Quote op basis van de jaarcijfers.

De omzet van de etenbestelsite groeide vorig jaar met 61 procent tot 76,6 miljoen euro. De hogere kosten die het bedrag onder de streep drukken, zijn volgens oprichter en ceo Jitse Groen nodig om de omzet te laten groeien, schrijft hij in toelichting op de resultaten. Vooral de uitgaven aan personeel en marketing stijgen hard.

Groen uit zich verder positief over de groeiprognose voor dit jaar, maar zegt dat extra financiering nodig is om verder te kunnen groeien. ‘Takeaway onderzoekt meerdere mogelijkheden om toekomstige groei te kunnen financieren’, zo schrijft hij. Aan Het Financieele Dagblad laat hij weten dat dat moet gebeuren via externe partijen of een beursgang, zonder een voorkeur voor een van de twee uit te spreken.

Takeaway.com nam deze week voor 22,5 miljoen euro concurrent Just Eat in Nederland en België over. Eerder dit jaar doken al geruchten op dat de etailer aan een beursgang zou werken. Groen liet in EtailTrends weten dat de overname van een groot bedrijf een overweging zou kunnen zijn om naar de beurs te gaan.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends