​MS Mode vraagt om uitstel van betaling

​MS Mode vraagt om uitstel van betaling

De directie van MS Mode heeft vrijdag uitstel van betaling aangevraagd. De aanvraag heeft betrekking op de holding en de Nederlandse werkmaatschappij. De buitenlandse winkels blijven vooralsnog buiten schot, zo maakt de modeketen van Roland Kahn vrijdag bekend.

MS Mode kampt naar eigen zeggen met tegenvallende resultaten door het negatieve segment in de modebranche. Daarnaast werd de wintercollectie niet goed verkocht door de zachte winter, waardoor die tegen lagere prijzen van de hand werd gedaan. Hoewel er vorig jaar nog winst werd geboekt, is de retailer onvoldoende in staat om deze klappen op te vangen.

De winkels en webshop van MS Mode blijven open. De directie laat weten de mogelijkheden te onderzoeken om de keten weer gezond te maken en de operatie voort te zetten. Een optie is het (deels) verkopen van MS Mode. Daarvoor worden met diverse partijen gesprekken gevoerd.

MS Mode heeft volgens Quote al enige tijd een uitstelregeling lopen met betrekking tot een banklening van zo'n 35 miljoen euro. Coolcat, een andere keten van Roland Kahn, zou daarnaast onder speciaal toezicht staan van de bank als gevolg van aanhoudende verliezen.

Kahn liet in het zomernummer van RetailTrends al weten dat hij zou liegen als hij zou zeggen dat Coolinvestments het goed doet. Met een alertere inkoopstrategie had MS Mode volgens hem minder last gehad van de 'bizar warme winter'. "Dat we dat wel hadden, komt door onze eigen incompetentie."

MS Mode telt bijna vierhonderd winkels, verspreid over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In totaal zijn er zo’n 2.300 mensen werkzaam. In ons land telt de keten 130 winkels en 660 banen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends