​MS Mode krijgt uitstel van betaling

​MS Mode krijgt uitstel van betaling

De rechtbank in Amsterdam heeft MS Mode vrijdag uitstel van betaling verleend. De modeketen heeft Frits Kemp en Cees de Jong toegewezen gekregen als bewindvoerders.

Kemp heeft ervaring opgedaan als curator van Mexx, waar De Jong onder meer curator was van ECI. Samen stapten ze al eens naar de rechter om mogelijke fraude bij het faillissement van autodealer Kroymans.

De bewindvoerders gaan nu samen met de directie van MS Mode onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om het bedrijf te continueren. Vrijdag werd al bekend dat voor de aanvraag van surseance van betaling diverse gesprekken zijn gevoerd met partijen over een overname van (onderdelen van) MS Mode. De retailer wil die gesprekken de komende periode voortzetten.

MS Mode heeft alleen uitstel van betaling gevraagd voor de holding en de Nederlandse werkmaatschappij. Dat heeft volgens de retailer vooralsnog geen gevolgen voor de buitenlandse activiteiten. Alle bijna vierhonderd winkels in binnen- en buitenland blijven open.

MS Mode vroeg vrijdag om uitstel van betaling, als gevolg van tegenvallende resultaten. Die schrijft de modeketen toe aan een negatief sentiment in de modebranche en de warme winter, waardoor een deel van de collectie tegen lagere prijzen verkocht moesten worden. Lees op RetailWatching meer over de financiële problemen bij MS Mode.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends