​‘MS Mode had acuut tekort van 7 miljoen’

​‘MS Mode had acuut tekort van 7 miljoen’

MS Mode had op korte termijn zeven miljoen euro nodig. Omdat niemand dat geld beschikbaar wilde stellen, moest de modeketen vrijdag uitstel van betaling aanvragen, meldt NRC.

De omzet van de modeketen van Roland Kahn groeide jaarlijks, maar jaren van winst en verlies wisselden elkaar af. In de eerste helft van dit jaar vielen de resultaten zwaar tegen, met name in de belangrijkste markten Nederland en Frankrijk.

De modeketen had de zeven miljoen op korte termijn nodig om zijn leveranciers te kunnen betalen. Rabobank, dat al dertig miljoen in het concern had zitten, wilde dat niet beschikbaar stellen. Ook de aandeelhouders durfden het risico niet aan. In juli is als laatste redmiddel geprobeerd een koper te vinden, maar zonder succes.

MS Mode heeft vrijdagmiddag uitstel van betaling gekregen. De directie schrijft de tegenvallende resultaten toe aan een negatief sentiment in de modebranche en de warme winter. De curatoren zouden gesprekken voeren met ‘een mengelmoes’ van geïnteresseerde partijen voor een overname. Ook Kahn zelf zou interesse hebben zijn eigen keten door te starten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends