​‘Winkeliers negeren bezwaren SlijtersUnie’

​‘Winkeliers negeren bezwaren SlijtersUnie’

Retailers door het hele land trekken zich niets aan van het verbod op het schenken van alcohol in winkels in Nieuwegein. Dat blijkt uit een rondgang van De Telegraaf.

Nieuwegein werd als eerste individuele gemeente aangepakt door de SlijtersUnie. De rechter besliste dat de Drank-en Horecawet daar moest worden gehandhaafd en winkeliers dus geen alcohol mochten schenken. “Logisch zou dus zijn dat alle gemeenten stoppen met zulke alcoholproeven, maar dat gebeurt niet'', reageerde de SlijtersUnie.

Inmiddels voert de branchevereniging rechtszaken tegen Rotterdam en Zwolle. Vice-voorzitter Hans-Peter Korendijk zegt te verwachten dat als de SlijtersUnie in al die zaken gelijk krijgt, andere gemeenten ‘vanzelf tot inkeer komen’.

De SlijtersUnie pakte verder retailers als Waanders In de Broeren in Zwolle en Primera in Elburg aan. In het geval van de Zwolse boekhandel met succes. Primera is momenteel bezig met een bezwaarprocedure tegen het besluit van de gemeente, die gehoor gaf aan het verzoek tot handhaving van de unie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!