​Retailers zien omzet weer stijgen

​Retailers zien omzet weer stijgen

De Nederlandse detailhandel heeft in juni meer omzet geboekt dan dezelfde maand een jaar eerder. De omzet lag 1,7 procent hoger dankzij een gunstige koopdagsamenstelling, zo meldt het CBS.

In mei kromp de omzet nog met 0,4 procent door ongunstige koopdagen. Juni had dit jaar ten opzichte van vorig jaar een woensdag en donderdag meer en een maandag en dinsdag minder. Gecorrigeerd voor de koopdagsamenstelling is de omzet in juni ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Zowel food- als non-foodretailers zagen hun omzet toenemen. Het volume groeide met 1,8 procent, terwijl de prijzen vrijwel stabiel bleven. De omzet van retailers in voedings- en genotsmiddelen was 2,6 procent hoger dan een jaar eerder.

Non-foodretailers boekten een omzetgroei van 0,6 procent. Met name woonretailers zetten meer om, met een stijging van bijna tien procent. Ook fashion- en doe-het-zelfretailers en drogisterijen kenden groei. De omzet van retailers in consumentenelektronica daalde een half procent vergeleken met juni vorig jaar. Een maand eerder kwam de omzetdaling nog op bijna tien procent uit. Winkels in huishoudelijke artikelen zagen hun omzet in juni met 6,6 procent teruglopen ten opzichte van vorig jaar.

De online omzet steeg met negentien procent. Omnichannel retailers boekten een plus van veertien procent, terwijl webwinkels 23 procent meer omzetten dan dezelfde maand een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!