​Sissy-Boy: ‘Personeelsapp binnen twee jaar in hele retail’

​Sissy-Boy: ‘Personeelsapp binnen twee jaar in hele retail’

De hele detailhandel werkt over twee jaar met een app waarmee werknemers kunnen worden geïnformeerd. Die verwachting spreekt ceo Victor van Nieuwenhuizen van Sissy-Boy uit tegenover BNR.

Sissy-Boy werkt al met zo’n app, die onder meer acties en promoties, openingstijden, roosters en trainingen met medewerkers deelt. Ook kunnen personeelsleden onderling dingen met elkaar kunnen delen. “De app is een platform om alles te delen met je personeel wat je belangrijk vindt”, aldus Van Nieuwenhuizen. De app wordt volgens hem goed gebruikt.

De app registreert ook of medewerkers de content ook daadwerkelijk lezen. Vakbond FNV maakt zich daarom zorgen over privacy en vindt dat bedrijven hun werknemers onder werktijd moeten instrueren. Sissy-Boy verwacht dat personeel dat tijdens reistijd of hun ‘opstart’ doet. Medewerkers die niet kijken, worden erop aangesproken.

In de praktijk worden weinig medewerkers ‘betrapt’ op het niet bekijken van de app, zegt Van Nieuwenhuizen. “Als je niet op de hoogte bent, valt dat meteen op.” Sancties zijn er overigens niet. Van Nieuwenhuizen vindt de personeelsapp een uitkomst, omdat de retail volgens hem al jaren worstelt met communicatie met personeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!