​Parlementslid: ‘ASOS is nieuwe Sports Direct’

​Parlementslid: ‘ASOS is nieuwe Sports Direct’

De Britse Labour-parlementariër Owen Smith eist een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden bij webwinkel ASOS. Hij heeft volgens The Mirror onder meer zijn zorgen geuit over de werktijden van het personeel in het magazijn.

Werknemers zouden volgens nulurencontracten werken en niet weten wanneer ze op het werk verwacht worden. Ook zouden leidinggevenden willekeurig werknemers fouilleren en zouden zij beperkt worden in hun toiletbezoeken. “Ik ben bang dat dit bedrijf het nieuwe Sports Direct is”, verwijst Owen naar de aangetoonde slechte werkomstandigheden bij die keten.

ASOS ontkent de aantijgingen van het parlementslid. De etailer reageert verrast en zegt dat dit voor het eerst is dat ze iets van Owen horen. “Hij is nooit in het magazijn geweest”, aldus een woordvoerder. Britse vakbonden maken zich echter al langer zorgen om de werkomstandigheden bij de webwinkel.

Sports Direct kwam vorige maand onder vuur te liggen na een vernietigend rapport van een Lagerhuiscommissie over de werkomstandigheden. De sportketen zou zijn medewerkers ‘zonder waardigheid en respect’ behandelen en minder dan het minimumloon betalen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends