​Eindhoven lokt internationale winkelketens

​Eindhoven lokt internationale winkelketens

De gemeente Eindhoven gaat actief op zoek naar toonaangevende winkels voor de Eindhovense binnenstad. Drie maanden terug stelde de gemeente Emma Briggs aan voor de acquisitie van winkels in het hogere segment of bijzondere en verrassende formules. “Winkels zoals Zara, H&M en C&A: je hebt ze keihard nodig. Maar het zou mooi zijn als we nog wat extra's kunnen bieden”, zegt ze in het Eindhovens Dagblad.

Briggs stelt dat Eindhoven bij grote ketens qua omzetvolumes altijd in de top drie van Nederland staat. “Een stijging van achttien procent meer passanten in twee jaar tijd laat bovendien zien dat het nog steeds beter gaat. In de detailhandel gelden straten met meer dan negen miljoen passanten als top. De Demer heeft er 12,5 miljoen. Dan tel je dus wel mee op landelijk niveau." Maar deze cijfers zijn niet voldoende om de gewenste retailparels naar Eindhoven te halen.

De retailexpert vindt het verklaarbaar dat Eindhoven niet bovenaan de lijstjes staat van internationale formules. “Kijk naar jezelf. Van de wat onbekendere landen kennen we meestal de hoofdstad en met een beetje geluk nog één andere grote stad. Dat geldt ook voor veel winkelketens. Steden als Amsterdam en Den Haag hebben wat dat betreft meer bekendheid. Maar als je ze kunt laten zien wat Eindhoven allemaal te bieden heeft, komt die interesse vanzelf”, aldus Briggs.

Briggs zet haar netwerk in – in ieder geval tot eind 2017 - om Eindhoven beter op de kaart te zetten. Het begint met de wens van een retailer om uit te breiden naar Nederland, legt ze uit. “Dan is het zaak om in gesprek te komen en uit te leggen waarom Eindhoven een interessante stad is. Soms neem ik ze mee voor een rondleiding door de binnenstad.” Het leidt niet direct tot de komst van een winkel, maar het beeld van Eindhoven verandert vaak. "Zo had ik laatst nog een gesprek met een partij die Eindhoven nog niet echt in het vizier had. Inmiddels staan we vrij hoog op het prioriteitenlijstje."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!