Oud-V&D’ers moeilijker aan nieuwe baan

Oud-V&D’ers moeilijker aan nieuwe baan

Vijftigplussers die werkzaam waren bij V&D, doen er langer over om een nieuwe baan te vinden dan leeftijdsgenoten in de retail. Slechts 180 van de twaalfhonderd oud-V&D’ers boven de vijftig jaar hebben nieuw werk, schrijft De Telegraaf op basis van UWV-cijfers.

Gemiddeld vindt een kwart van het oudere personeel in de retail binnen een half jaar na de werkloosheid een nieuwe baan. Voor V&D-personeel ligt dat percentage op vijftien procent. Ook verschillende initiatieven om hen aan nieuw werk te helpen, slaan niet of nauwelijks aan.

Oud-werknemers van V&D hebben meer tijd nodig om zich weer een plaatsje op de arbeidsmarkt te verwerven, verklaart CNV-bestuurder Wessel Breunesse. Het gaat om mensen die soms meer dan dertig jaar voor V&D hebben gewerkt, legt hij uit. “Als een goed huwelijk stukloopt, begin je de dag erna ook niet meteen aan een nieuwe liefde.”

Vakbonden, werkgevers en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zijn eind april Loopbaansupport Detailhandel gestart. Van dit initiatief om retailpersoneel aan een nieuwe baan te helpen worden dit najaar de eerste resultaten verwacht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!