​Onverkochte maaltijd verkopen via app

​Onverkochte maaltijd verkopen via app

In Amsterdam is het sinds deze week mogelijk om via een app een niet-verkochte restaurantmaaltijd goedkoop te bestellen. Hiervoor is alleen de app van ResQ Club nodig. Deze Finse startup wil met de app voedselverspilling tegengaan, schrijft het Algemeen Dagblad.

In Finland ging de app succesvol van start. Sinds januari werden er veertigduizend onverkochte maaltijden gered. ResQ Club berekende dat hierdoor 350 ton broeikasgassen niet tevergeefs zijn uitgestoten.

In de Nederlandse horeca wordt 51 miljoen ton per jaar aan voedsel weggegooid. Daarom brengt de startup zijn app nu naar Nederland. In eerste instantie werkt de app alleen in Amsterdam. In totaal doen vijftien restaurants, lunchrooms en traiteurs mee. Andere grote steden in de Randstad moeten snel volgen.

De app toont in welke restaurants een aanbieding van kracht is. Daarnaast kunnen gebruikers dieetwensen invoeren zodat ze alleen voor hen geschikte aanbiedingen ontvangen. Wanneer zij een keuze hebben gemaakt rekenen zij de bestelling direct in de app af en kunnen zij deze op een afgesproken tijdstip afhalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!