​Charles Vögele ziet omzet dalen

​Charles Vögele ziet omzet dalen

Charles Vögele heeft in de eerste helft van dit jaar 3,7 procent minder omzet geboekt dan vorig jaar. Daarmee ligt de omzet op 378 miljoen Zwitserse frank (347 miljoen euro).

Het nettoverlies kwam uit op 32 miljoen Zwitserse frank, ruim 29 miljoen euro. De modeketen heeft naar eigen zeggen vooral in zijn thuismarkt flink last van online concurrentie en de natte en koude zomer. Zwitserse consumenten winkelen daarnaast vaker over de grens vanwege de gunstige wisselkoers met de euro. De retailer zag de omzet in Zwitserland dan ook met ruim twaalf procent dalen.

Als gevolg daarvan wordt het winkelbestand in plaatsen met meerdere vestigingen en ‘onbevredigende resultaten’ onder de loep genomen, aldus de retailer. De keten beschikt in zijn thuisland over meer dan 160 vestigingen.

Charles Vögele heeft het al langer zwaar. In juni kondigde de retailer zijn vertrek van de Belgische markt aan, omdat het ondanks een reorganisatie niet lukt om winstgevend te worden. De 41 winkels bij onze zuiderburen worden afzonderlijk van elkaar verkocht. Geïnteresseerde partijen hebben tot eind augustus de tijd om een bod uit te brengen.

De keten heeft volgens een woordvoerder geen plannen om ook Nederland te verlaten. Er zijn de afgelopen jaren weliswaar vestigingen gesloten, maar dat heeft volgens hem te maken met de zware tijden die de retail heeft doorgemaakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends