​Bristol wil tientallen nieuwe winkels

​Bristol wil tientallen nieuwe winkels

Bristol is van plan zijn winkelbestand in Nederland en België flink uit te breiden. Het gaat om ‘zeker tientallen’ nieuwe vestigingen, zegt een woordvoerder tegen RTL Z.

Om hoeveel extra filialen het exact gaat, wil moederconcern Euro Shoe Group nog niet kwijt. Ook of daarvoor naar een overname wordt gekeken maakt de retailer niet bekend. Salesmanager Dick van Dijk liet eerder dit jaar al in RetailTrends weten dat Bristol flink profiteert van de faillissementen onder branchegenoten. “En doordat we een familiebedrijf zijn, zijn we er zelf nog en zijn we gezond.”

Veel klanten van Schoenenreus zijn na het faillissement van die keten, vorig jaar, overgestapt naar Bristol. “En meteen nadat de problemen van Aktiesport in het nieuws kwamen, trok onze sportverkoop enorm aan”, aldus Van Dijk. Ook het bankroet van Scapino ziet Bristol terug in zijn cijfers. “Die maken een doorstart, maar er zit natuurlijk wel een smetje op.”

Bristol startte dit jaar met de uitrol van een nieuw winkelconcept. Dat moet de discounter aan een omzetplus van vijftien tot twintig procent helpen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!