Domino’s wil drones inzetten in Nederland

Domino’s wil drones inzetten in Nederland

Domino’s Pizza start later dit jaar een test met pizzabezorging per drone in Nieuw-Zeeland. Daarna moeten ook onder meer Nederland, België en Duitsland aan de beurt komen, meldt Bloomberg.

Voor de proef in Nieuw-Zeeland werkt Domino’s samen met het Amerikaanse Flirtey, een onafhankelijke ontwikkelaar van bezorgingen per drone. Met datzelfde bedrijf wist winkelketen 7-Eleven als eerste een succesvolle en door de FAA goedgekeurde dronepilot in de Verenigde Staten uit te voeren.

“We hebben altijd gezegd dat het nergens op slaat om met een voertuig van twee ton een bestelling van twee kilo te bezorgen”, verklaart Domino’s-ceo Don Meij. Het bereik van een drone is daarnaast veel groter dan andere technologische oplossingen, die ook nog eens worden beperkt door verkeersobstakels.

Domino’s wil consumenten pizza’s laten bestellen via een app, waarna de drone contact met het GPS-signaal van de telefoon. Ze moeten op een hoogte van zo’n zestig meter vliegen en de klant krijgt een notificatie als de bezorgdrone er bijna is. De pizza wordt dan neergelaten vanuit de lucht, waarbij de drone op veilige afstand van mensen blijft.

Technologie is 'extreem belangrijk' voor Domino's, liet de Nederlandse topman André ten Wolde eerder dit jaar weten in RetailTrends. "Via technologie willen we de klant gemak en volledige controle geven over het bestel- en afleverproces." Een deel van het interview is te lezen op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!