​Apotheken failliet door muziekrekening

​Apotheken failliet door muziekrekening

Twee apotheken in Rotterdam en Den Haag zijn failliet verklaard na een onbetaalde rekening aan Buma/Stemra. De auteursrechtenorganisatie heeft in beide gevallen het faillissement aangevraagd, schrijft het Algemeen Dagblad.

De faillissementsaanvraag was het ‘allerlaatste redmiddel’, stelt een woordvoerder van Buma/Stemra. Eerder zou geprobeerd zijn de apotheken via brieven en deurwaarders op hun betalingsverplichtingen te wijzen. Buma/Stemra zegt vaker om deze reden faillissementen aan te vragen.

Beide apotheken maken deel uit van de Spanhoff Groep, een keten met vestigingen in Nederland, Ierland en België. De apotheken zijn niet gesloten en hebben zich volgens advocaat Luuk van der Sluis ‘met succes verzet’ tegen het faillissement.

Een drogist uit Zoutkamp liet in juni weten uit principe te weigeren te betalen voor de muziek die hij draait. Waar grote ketens prijsafspraken kunnen maken met auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, zouden kleine ondernemers dat niet kunnen. De prijs voor de muziek wordt bepaald aan de hand van het vloeroppervlak. Voor een winkel tot honderd vierkante meter wordt zo’n 220 euro per jaar in rekening gebracht, terwijl winkels tot tweehonderd vierkante meter 330 euro moeten betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!