​Amazon gaat auto’s aanbieden

​Amazon gaat auto’s aanbieden

De autoconsument kan nu ook terecht bij de Amerikaanse internetgigant Amazon. Belangstellenden kunnen via Amazon Vehicles zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen, waaronder oldtimers, en onderdelen en accessoires. De site is doorzoekbaar op bepaalde specificaties, foto’s, video’s en beoordelingen van andere bezoekers.

Amazon is niet helemaal nieuw in de autobranche. Eerder lanceerde het concern Amazon Garage. Het techbedrijf stelt dat autokopers online veel tijd besteden aan hun zoektocht. De kennis en informatie die Amazon hierover verzameld kan worden gebruikt voor de verkoop van advertenties.

Voor gebruikers van Amazon Prime, het loyaliteitsprogramma van Amazon, geldt ook voor deze productcategorie dat de bestelling binnen twee dagen wordt geleverd. In 27 stedelijke gebieden geldt voor deze klanten dat ze zelfs aanspraak kunnen maken op sameday-delivery.

Amazon Prime zou nu zo’n 63 miljoen leden hebben in de VS. Dat is 43 procent meer dan in 2015. De cijfers zijn niet afkomstig van Amazon, maar is een schatting van de Consumer Intelligence Research Partners. Volgens het bureau zou het gemiddelde Prime-lid zo’n 1200 dollar per jaar uitgeven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!