​Praxis verliest weer van Bauhaus

Bauhaus mag een winkel openen in Den Hoorn. Dat heeft de Raad van State besloten in een zaak die Praxis en een lokaal tuincentrum tegen de Duitse bouwmarktketen hadden aangespannen.

De komst van Bauhaus zou volgens Praxis en het Rijswijkse tuincentrum ’t Haantje de regionale markt verstoren. De gemeente Midden-Delfland zou volgens hen geen rekening houden met de geplande komst van Bauhaus naar Rotterdam en de al bestaande Hornbach-vestiging in Ypenburg. Praxis en ’t Haantje hadden gevraagd de plannen voorlopig op te schorten.

De Raad van State wees het verzoek af, omdat er wel regionale behoefte zou zijn aan een Bauhaus-vestiging. Ook bezwaren over onder meer geluid- en verkeershinder en milieuproblemen werden door de rechter als ongegrond beschouwd.

De gemeente stemde vorig jaar al in met de komst van Bauhaus in Den Hoorn, ondanks protesten van buurtbewoners. De Duitse retailer opende eind vorig jaar in Groningen zijn eerste winkel in ons land en wil zich verder vestigen in onder meer Arnhem, Venlo en Hengelo.

RetailTrends

De week in vijf opinies

De overname van Whole Foods door Amazon, de rol van digitaal in de luxe...

Blokker, word wakker

Als het aan Peter Berg ligt, spitst Blokker zich met twee aparte formules...