​Amazon opent nog eens drie boekwinkels

​Amazon opent nog eens drie boekwinkels

Amazon geeft zijn vorig jaar geopende fysieke boekwinkel in Seattle een vervolg. Er worden winkels geopend in Chicago, San Diego en Portland, bevestigt een woordvoerder tegenover de Financial Times.

Amazon Books opende afgelopen november zijn deuren en heeft ruim vijfduizend titels op voorraad. De Amerikaanse etailer hoopt met de inzet van data van online shoppers een concurrentievoordeel te hebben ten opzichte van reguliere boekhandels. Die winkels kampen veelvuldig met onverkochte boeken, die teruggestuurd worden naar de uitgever.

Direct na de opening in Seattle werd gespeculeerd over het aantal fysieke vestigingen dat Amazon wil openen. Een vastgoedeigenaar stelde dat Amazon de ambitie heeft om drie- tot vierhonderd fysieke boekenwinkels te openen, maar trok die woorden al weer snel terug. Amazon staat volgens topman Jeff Bezos nog in de kinderschoenen als het gaat om fysieke vestigingen. "Daarom gaat het ons daarbij nu vooral om leren, meer dan om veel omzet genereren."

De winkel in San Diego gaat naar verwachting op korte termijn open, terwijl de winkel in Chicago volgend jaar zijn deuren opent. In die laatste plaats komt de winkel in de trendy buurt Southport Corridor, waar veel kleine brouwerijen en restaurants gevestigd zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!