​Meer ondernemers verlaten Markthal

​Meer ondernemers verlaten Markthal

Een bloemenkraam en een poelier sluiten deze week hun kraam in de Rotterdamse Markthal. Door naar eigen zeggen te hoge kosten is het voor hen niet meer vol te houden, schrijft het Algemeen Dagblad.

De activiteiten van bloemenkraam KAS zijn niet meer rendabel, zegt een woordvoerder. De huur en servicekosten zijn volgens haar te hoog. “En er komen hier vooral toeristen over de vloer, die nemen geen versproducten mee.'' Rotterdammers blijven weg, stelt zij.

Ook poelier Van der Zijden vertrekt uit de Markthal, eveneens vanwege te hoge kosten. Eigenaar Klépierre is bovendien zijn beloftes niet nagekomen, volgens mede-eigenaar Peter van der Zijden. “Het zou een Markthal met versunits worden, maar het is één grote horecamassa.”

Een groep ondernemers in de Rotterdamse Markthal bereidt een rechtszaak voor tegen Klépierre. Het voornaamste bezwaar zijn de hoge servicekosten, zegt advocaat René Sekeris, die de kraamhouders bijstaat. Een andere klacht is de klimaatbeheersing in de hal. In de zomer zou het er veel te heet worden, in de winter te koud. Ook willen versaanbieders een verbod op blurring in de hal, waarbij versaanbieders ook aan horeca doen. Klépierre onthoudt zich van commentaar.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!