​Beter Bed maakt zich klaar voor grote aankoop

​Beter Bed maakt zich klaar voor grote aankoop

Beter Bed is de organisatie en holding aan het inrichten voor het doen van een grote aankoop. Het aantal controllers wordt uitgebreid en mogelijk komt er een derde persoon in de raad van bestuur. “Zodat wanneer de kans zich voordoet, we die kunnen grijpen”, zegt directievoorzitter Ton Anbeek tegenover Het Financieele Dagblad.

Beter Bed kijkt voor aankopen zowel naar bestaande als nieuwe landen, waaronder Groot-Brittannië. Anbeek verwacht dat de retailer de komende jaren onder meer via acquisities zijn huidige jaaromzet van vierhonderd miljoen euro flink gaat uitbreiden. “Als je vijf tot tien jaar vooruitkijkt, is het niet raar te denken dat je één miljard omzet kunt hebben of meer.”

Het Nederlandse beddenbedrijf is volgens Anbeek zelf ook een aantrekkelijke overnameprooi, zowel voor private equity als strategische partijen. “Ik denk dat iedereen om zich heen kijkt”, aldus de topman. In tegenstelling tot het Amerikaanse Mattress Firm, dat recent door retailconglomeraat Steinhoff werd overgenomen, is Beter Bed vooralsnog niet benaderd.

Beter Bed was in de eerste zes maanden van dit jaar goed voor 8,4 miljoen euro winst, een stijging van ruim zeven procent. De omzet nam met bijna zes procent toe tot 196,7 miljoen euro.

RetailTrends