​Problemen McGregor kosten NIBC miljoenen

​Problemen McGregor kosten NIBC miljoenen

De herstructureringen van McGregor voorafgaand aan het faillissement, hebben aandeelhouder NIBC achttien miljoen euro gekost. Het bankroet van de modeketen was daarnaast grotendeels verantwoordelijk voor een speciale verliespost van vier miljoen, blijkt uit de halfjaarcijfers van de zakenbank.

Ceo Paulus de Wit van de bank hoopt dat de pijn rondom McGregor nu ‘volledig is geleden’, zo zei hij volgens Het Financieele Dagblad tijdens de presentatie van de cijfers. “We maken op deze manier een doorstart van het bedrijf mogelijk en denken dat de waarde wel echt in het bedrijf zit.” De Wit hoopt dat de nieuwe strategie, die in oktober gepresenteerd wordt, zijn vruchten zal afwerpen.

NIBC zag zijn nettowinst in het eerste half jaar met 33 procent groeien tot 44 miljoen. De eenmalige tegenvaller van McGregor werd ruimschoots gecompenseerd door een eenmalige meevaller van 22 miljoen euro.

McGregor maakte in juli een doorstart als Doniger Fashion Group, met steun van aandeelhouders NIBC, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff. Het modeconcern schrapt zo’n 120 banen en wil fors snijden in het winkelbestand.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!