​Assen blijft voorstander van outlet

​Assen blijft voorstander van outlet

Het college van Assen ziet na een ‘uitgebreide heroverweging’ geen reden om zijn standpunt over een factory outlet center bij het TT-circuit te herzien. Een outletcentrum biedt volop kansen om de regionale economie te versterken, laten burgemeester en wethouders volgens het Dagblad van het Noorden weten.

Een factory outlet heeft verder positieve gevolgen voor werkgelegenheid en geeft toerisme en recreatie een impuls, zegt het college. Burgemeester en wethouders wijzen daarnaast op de ‘synergie’ die kan ontstaan met mogelijke andere projecten, zoals doorontwikkeling van het TT-circuit.

Een afwijzing van het plan kan er bovendien voor zorgen dat ergens anders in Noord-Nederland een outletcentrum komt, stelt het college. “Omdat wij de huidige locatie bij Assen als de beste voor Drenthe en het noorden zien, zouden wij een afwijzing zeer betreuren.”

De kans is klein dat het outletcentrum er komt, omdat er geen meerderheid meer is in de Provinciale Staten. De VVD liet in juni weten van standpunt veranderd te zijn. Een formeel besluit wordt binnenkort verwacht. De gemeente Assen gaf in februari al groen licht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!