​TerStal blijft rode cijfers schrijven

​TerStal blijft rode cijfers schrijven

Textielketen terStal heeft vorig jaar voor het derde jaar op rij een verlies in de boeken geschreven. Na een half miljoen en 1,7 miljoen euro verlies in de jaren ervoor, stond de retailer in 2015 nog voor ruim drie ton in het rood. Dat blijkt uit de jaarrekening die vorige maand is ingediend.

TerStal heeft zijn omzet vorig jaar ietwat zien toenemen tot 52,9 miljoen euro. Doordat de kostprijs van de omzet harder toenam, liep de brutowinst echter wat terug. Dat het verlies lager uitvalt dan voorgaande jaren komt doordat de winkelketen heeft kunnen snijden de kosten, zoals de sociale lasten en pensioenlasten.

TerStal laat in het verslag weten dat de omzet en het resultaat zich in de eerste maanden van 2016 volgens plan ontwikkelen. ‘De verwachte kasstroom uit bedrijfsoperaties is voor de komende jaren positief’, schrijft de directie.

Verder heeft de retailer onlangs een herfinanciering voor de lange termijn afgerond. Eind 2015 stond een schuld van 19,25 miljoen euro open bij ABN AMRO. De bank heeft een deel van die schuld kwijtgescholden in ruil voor aandelen. Bovendien hebben investeerders additioneel kapitaal gestort. Deze herfinanciering biedt volgens de directie voldoende financiële ruimte voor terStal.

De textielketen beschikt momenteel over ruim tweehonderd vestigingen in ons land. Deze zomer lanceerde terStal een blogplatform, waarop meerdere bloggers inspiratie moeten bieden op het gebied van onder meer mode en lifestyle.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends