​Britse meubelfabrikant opent winkel in Amsterdam

​Britse meubelfabrikant opent winkel in Amsterdam

Meubelfabrikant DFS heeft zaterdag zijn derde winkel in Nederland geopend. De Britse retailer heeft zijn intrek genomen in de Amsterdamse Woonmall Villa ArenA.

DFS maakte twee jaar terug zijn entree in ons land met een winkel in Cruquius, de eerste op het Europese vasteland. In het Verenigd Koninkrijk telt de fabrikant al meer dan honderd winkels. Vorig jaar volgde een winkelopening in Rotterdam Alexandrium.

DFS wil dat zijn klanten binnen veertig minuten een van zijn winkels kan bereiken. Dat is een belangrijke reden om verder uit te breiden, vertelt operationeel directeur Keith Baker. De bezoekers van de Woonmall sluiten volgens hem bovendien aan op de doelgroep van DFS. “Daarnaast zijn de bezoekersaantallen daar sinds januari 2016 gestegen met dertig procent.”

De Amsterdamse conceptstore heeft een showroom met een selectief assortiment. Klanten kunnen er het complete aanbod digitaal bekijken. Later dit jaar gaat de fabrikant ook via livestreaming een rondleiding geven door de flagshipstore in Cruquius. Klanten kunnen nu al wel hun eigen meubels samenstellen via een tablet, waarbij het proces op een groot scherm wordt afgebeeld.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends