​‘DA behoudt ruim tweehonderd winkels’

​‘DA behoudt ruim tweehonderd winkels’

Voor de franchisenemers van DA is eind vorige maand de DA-Franchisevereniging (DA-FV) opgericht. 85 procent van de leden heeft inmiddels een samenwerkingscontract met moederbedrijf Nederlandse Drogisterij Service getekend, laat het bestuur weten.

Het totale aantal DA-winkels komt waarschijnlijk uit rond 210 tot 215, zegt voorzitter Gerben Boogaard van de vereniging tegen Het Financieele Dagblad. Nog voor het eind van de maand zal de rest van de franchisenemers de overeenkomst tekenen, verwacht DA-FV.

Na het faillissement van DA eind vorig jaar stapte een deel van de ondernemers over naar onder meer D.I.O. en Etos, zegt Boogaard. Alle andere ondernemers hebben hun DA-vestiging voorlopig voortgezet. In de loop der jaren verloor de drogisterijketen al honderden winkels, door conflicten met franchisenemers over. Op het hoogtepunt had DA ruim achthonderd winkels, ten tijde van het bankroet nog 266.

DA-FV bespreekt de komende tijd het commerciële plan voor volgend jaar en eventuele verbeteringen van het verdienmodel. Over de voorgenomen samenwerking met D.I.O. is nog geen uitsluitsel, omdat de ACM nog groen licht moet geven. De toezichthouder wil nader onderzoek doen naar de gevolgen voor de groothandelsmarkt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!