​Miss Etam positief ondanks verlies

​Miss Etam positief ondanks verlies

R&S Retail Group heeft in het eerste halfjaar een verlies van 923 duizend euro geboekt. De omzet en de genormaliseerde ebitda namen echter flink toe. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het moederbedrijf van Miss Etam.

De rode cijfers worden volgens R&S met name veroorzaakt door de transitiekosten die zijn gemaakt na de overname van de activa en de handelsnaam van Miss Etam, dat in april vorig jaar failliet ging. Er werd 1,1 miljoen euro betaald voor onder meer de overname van winkelcontracten en advieskosten voor de doorstart.

De omzet van R&S kwam in de eerste zes maanden van dit jaar uit op 47,2 miljoen euro. Een vergelijking maken met een jaar eerder is lastig, omdat het bedrijf pas sinds in mei eigenaar werd van Miss Etam. In de eerste twee maanden werd een omzet geboekt van 26 miljoen euro, maar dat was weer inclusief een flink aantal winkels die pas eind juni werden gesloten.

R&S wijst er verder op dat de genormaliseerde ebitda steeg van 722 duizend euro negatief vorig jaar, naar 703 duizend euro positief dit jaar. De ‘noodzakelijke, drastische stappen’ die bij Miss Etam zijn gezet, sorteren volgens het bedrijf hun effect. Het winkelbestand is onder meer teruggebracht van 180 naar 95 vestigingen, waarbij aangepaste huurcontracten zijn aangegaan.

Het concern verwacht dat het de komende tijd nog onrustig blijft in de retailsector en sluit meer faillissementen van gevestigde spelers niet uit. R&S mikt zelf op de overname van andere mode- en retailketens gekeken. Onlangs werd nog een geslaagd ruilbod gedaan op FNG Group, eigenaar van onder meer Claudia Sträter en Steps. R&S wil met de succesvolle Nederlandse merken van het Belgische concern naar de buitenlandse markt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends