​DFS wil volgend jaar landelijke dekking in Nederland

​DFS wil volgend jaar landelijke dekking in Nederland

De Britse meubelverkoper DFS opent nog voor Kerst twee nieuwe winkels in ons land. Dat laat international development director Keith Baker weten op RetailWatching.

DFS opende twee jaar terug zijn eerste Nederlandse winkel in Cruquius, gevolgd door filialen in Rotterdam en Amsterdam. “Voor december 2017 willen we een landelijke keten zijn met winkels in de tien belangrijkste steden”, aldus Baker.

Waar de eerstvolgende winkels geopend worden, weet hij nog niet. “Ik kan wel zeggen dat we eerst naar Utrecht en Den Haag gaan en dan naar Maastricht, maar dat hangt ook af van de beschikbaarheid van geschikte locaties.”

Als DFS zijn doel heeft bereikt, wil de retailer ook beginnen met televisiereclame. In eigen land, waar DFS naar eigen zeggen marktleider is, is dat volgens Baker een belangrijk middel. “Daar zijn we vijftig weken per jaar te zien op tv. Maar voor we daar in Nederland aan gaan beginnen hebben we eerst landelijke dekking nodig.” Pas dan kan de retailer er zeker van zijn dat de service optimaal is, vertelt hij. “Het mag niet zo zijn dat onze distributiestructuur de grote volumes niet aankan.”

Baker gaat op RetailWatching verder in op de plannen van DFS in Nederland. Zo test de meubelverkoper onder meer een kleiner format, om ook in de binnenstad actief te kunnen zijn. “Een groot verschil met het Verenigd Koninkrijk is dat de Nederlandse winkelparken buiten de stad veel minder ontwikkeld zijn en veel minder traffic krijgen.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends